Kako odabrati najbolju košaru (gnijezdo) za spavanje za bebe

Novorođenčad većinu vremena provode u snu, čak oko 16 sati dnevno. Kako možete biti sigurni da vaša beba spava tijekom dana (kao i noću)? U Europi se preporuča da bebe i roditelji dijele sobu. Bebe bi trebale biti blizu kreveta svojih roditelja, ali u odvojenom prostoru za spavanje (tj. ljuljačka, dječji krevetić ili dječja košara). Postavljanje košare za spavanje za bebu pored kreveta u vašoj spavaćoj sobi olakšat će vam na mnogo načina, na primjer, možete se samo okrenuti da pokupite bebu na noćno hranjenje. To može pomoći vama i vašoj bebi da bolje spavate noću. Pitate se kako odabrati najbolju košaru za bebe? Sastavili smo neke od značajki na koje biste trebali obratiti pažnju pri odabiru nosiljke.

Sigurnost je na prvom mjestu

Provjerite jeste li odabrali kolica koja zadovoljavaju sve sigurnosne kriterije: trebala bi imati čvrst, ravan madrac koji nije previše mekan. Stvorite sigurno okruženje za spavanje prekrivanjem madraca čvrsto pripijenom plahtom. Koristite samo plahte proizvođača kako biste osigurali pravilno pristajanje i zadržite sve deke, plišane igračke, jastuke i druge meke predmete.

Jednostavan pristup bebi

Zatim razmislite o značajkama koje će košaru učiniti lakšom za korištenje, kao što je podesiva visina koja vam omogućuje da košaru za bebu postavite u razini vašeg kreveta. Ova je značajka osobito važna ako se oporavljate od carskog reza – jako ćete cijeniti mogućnost podešavanja visine tako da možete podići bebu bez saginjanja. Također biste trebali odabrati košaru za spavanje koja ima prozračne mrežaste stranice; mrežasto tkivo povećava protok zraka do vaše bebe i omogućuje vam da držite bebu na oku dok spava.

Dodatni par ruku

Zamislite da imate dodatni par ruku koje će ljuljati, tresti ili ljuljati vašu bebu da spava dok se vi odmarate prijeko potrebno. Zvuči predobro da bi bilo istinito? Razmisli ponovno. Možete imati košaru koja zapravo oponaša prirodne pokrete koje činite kako biste uspavali bebu. Ove visokotehnološke košare za spavanje nude niz pokreta i brzina te reproduciraju bijeli šum kako bi stvorili okruženje nalik maternici koje smiruje i uspavljuje vaše dijete i pomaže mu da dulje spava. Mnogi od njih se čak mogu kontrolirati aplikacijom na vašem telefonu koja vam omogućuje da mijenjate pokrete i zvukove sve dok vam se sviđa prava kombinacija za uspavljivanje bebe – tako da ne morate ni ustati iz kreveta da biste ostali udobno i sreća vaše bebe. Najbolja košara za bebe je ona koja umiruje bebu gotovo jednako kao kad je u vašim rukama!

Mjesto za sve

Posljednje, ali ne i najmanje važno, pohrana: kada imate novorođenče, nikad nema previše prostora za pohranu. Odaberite košaru s košarom koja pruža dovoljno mjesta za dodatne pelene, maramice, pelene, dude i ostale noćne dodatke kako bi vam sve što vam je potrebno bilo pri ruci.

Pronađite najbolju košaru za bebe – i za vas!

Dobivanje najbolje košare za bebu može značiti bolji san za vas i vašu bebu. Kad je u kući novorođenče, važno je da se svi odmore. Imajte na umu ove savjete pri odabiru dodataka za bebe – i malo ćete se lakše opustiti.